Smak Loodgieter

Duurzaam

Energie besparen met duurzame oplossingen

Met stijgende energieprijzen valt ook de energierekening ieder jaar steeds hoger uit. Daarom raden wij u aan om eens te kijken naar duurzame en energiebesparende oplossingen. Loodgietersbedrijf SMAK is gespecialiseerd in het installeren van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmteterugwinningsystemen en warmtepompen.

Wilt u geld besparen op de energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een beter milieu? Loodgietersbedrijf SMAK helpt u graag bij het installeren van de duurzame oplossingen die bij u passen. De rendementen zijn in veel gevallen vaak hoger dan de gemiddelde spaarrekening.

Voor de meeste duurzame investeringen is de ISDE subsidieregeling van toepassing.

Zonneboiler voor duurzaam verwarmd water

Wilt u geld besparen op uw energierekening? Denk dan eens aan een zonneboiler voor de verwarming en warmwatervoorziening van uw woning. Een zonneboiler werkt samen met zonnecollectoren die op het dak van uw woning worden geplaatst. In het voorraadvat wordt het door zonne-energie verwarmde water bewaard. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden voor uw situatie, ik kom graag bij u langs voor advies.

Besparing

U kunt maar liefst tot 50% besparen op de energiekosten voor warm water met een zonneboilersysteem. Verder bent u niet afhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen, het zonlicht raakt immers nooit op. Daarnaast worden flinke hoeveelheden CO2-uitstoot voorkomen.

Advies en installatie

Welk type zonneboiler de juiste is voor u hangt ondermeer af van uw wensen op het gebied van warm water, de grootte van uw huishouden en de beschikbare ruimte voor het voorraadvat. IK weet precies welk type geschikt is voor uw situatie. Wij beschikken over veel kennis en ervaring, zodat u kunt rekenen op een perfecte installatie. Wij plaatsen de zonnecollectoren in de meest ideale hellingshoek ten opzichte van de zon, waardoor het hoogste rendement wordt behaald.

Offerte aanvragen

Kortom, wilt u ook besparen op uw energierekening? Neem dan voor meer informatie of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op. Onze deskundige adviseurs en installateurs helpen u graag verder

 

Energie besparen met een warmtepomp

Warmte is overal aanwezig; in de buitenlucht, de bodem en oppervlaktewater bijvoorbeeld. Een warmtepomp gebruikt deze warmte om op efficiënte wijze uw woning duurzaam te verwarmen. Voor iedere woning, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bestaat er een passende warmtepomp. Ik geef u graag advies over welk systeem het beste bij uw situatie past.

Werking

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan de te koelen producten, een warmtepomp onttrekt de warmte uit bijvoorbeeld de bodem om dit vervolgens af te geven aan het verwarmingssysteem. Er zijn ook warmtepompen die uw woning verkoelen tijdens warme zomers. Hierdoor is een extra investering in een airconditioning niet nodig.

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende warmtepompsystemen op de markt. Bij een aarde/water warmtepomp wordt de warmte aan de aarde onttrokken. Een water/water systeem haalt de benodigde warmte uit het grondwater en een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om de woning te verwarmen. Welke soort de juiste is voor u, hangt ondermeer af van het budget, gebruiksdoeleinden en de beschikbare ruimte.

Opbrengst

75% van de benodigde warmte voor een woning wordt gratis uit de bodem, lucht of grondwater onttrokken. De overige 25% gaat op aan elektriciteit om het systeem te laten werken. Dat betekent dat er voor 25 euro maar liefst 100 euro aan warmte geproduceerd. Het rendement van een warmtepomp is hoger dan bij een gasgestookte cv-ketel. Wat u precies kunt besparen, reken ik graag voor u uit.

Professionele installatie

De installatie kunt u uitstekend overlaten aan onze professionele installateurs. Voor iedere woning zorgen wij voor een maatwerk-oplossing. U kunt ervan op aan dat uw warmtepomp tot een optimale prestatie leidt.

Warmteterugwinning bespaart energie

Bij warmteterugwinning wordt er gebruik gemaakt van warmte uit de afvoerlucht of het afvoerwater voor de voorverwarming van ventilatielucht of warmwaterproductie. Door de toepassing van mechanische ventilatie met een warmteterugwin unit kan er veel energie bespaard worden. Ook zorgt het voor meer comfort: van een koude luchtstroom is immers geen sprake meer. Met een douche-wtw wordt het warme afvoerwater slim benut door het te gebruiken voor de verwarming van koud tapwater.

Balansventilatie met wtw

Balansventilatie is een ventilatiesysteem waarbij vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht wordt aangevoerd. Zo bent u altijd verzekerd van een gezond klimaat in huis. In combinatie met een wtw-unit is dit ventilatiesysteem ook nog eens zeer energiezuinig. Balansventilatie met warmteterugwinning kent het minste warmteverlies van alle mechanische ventilatiesystemen.

Douche-wtw

Warm wegstromend douchewater blijft met een douche-wtw niet onbenut. De warmte wordt uit het afvalwater gehaald en gebruikt voor de verwarming van koud tapwater. Hierdoor hoeft de cv-ketel dus minder hard te stoken en wordt er zowel het milieu als energie mee bespaard.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler gebruikt energie uit de ventilatielucht om efficiënt en milieuvriendelijk tapwater te verwarmen. Deze warmtepomp gebruikt, naast energie uit de ventilatielucht, elektrische energie uit het net voor de compressor. Op deze manier kunt u dus tapwater verwarmen zonder aardgas.